Sloop Friesenbrücke met moeite van start

Pakweg 6 jaar nadat de laatste trein over de Friesenbrücke reed, is de sloop van de vernielde brug begonnen. Dat ging met enige moeite, want pas bij de derde poging lukte het om het eerste brugdeel weg te takelen. De Duitse omroep NDR weet te melden dat een vastzittende metalen bout de boosdoeners was.

De sloop van de Friesenbrücke is een nieuwe stap in de richting van een nieuwe brug. Eind 2015 werd de brug bij een aanvaring door een vrachtschip dermate zwaar beschadigd, dat reparatie onmogelijk bleek. Het treinverkeer op de lijn Groningen – Leer ligt sindsdien stil.

Inmiddels ligt er een ontwerp voor een gloednieuwe draaibrug, die in 2024 geopend moet worden. Tot die tijd kunnen reizigers rechtstreeks per bus tussen Groningen en Leer reizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *