Houtbewerking tips

We kennen allemaal het adagium: werk slimmer, niet harder. Het is logisch, dus hier zijn acht tips voor houtbewerking om uw winkel gemakkelijker en efficiënter te laten werken.

Met de hand schuren

Met de hand hout schuren lijkt misschien een hele klus, maar met speciaal gereedschap en hoogwaardig schuurpapier krijgt u uitstekende resultaten die vaak beter zijn dan een elektrische schuurmachine. Bovendien is het stiller, produceert het geen stofwolken en kan het op plaatsen komen waar elektrische schuurmachines niet kunnen komen.

Gebruik een schuurblok voor snellere, efficiëntere resultaten. Het verdeelt de schuurdruk gelijkmatiger en behoudt een vlakker oppervlak dan alleen een stuk schuurpapier te vouwen. Verander ook vaak van schuurpapier.

Schuur met de nerf van het hout mee, vooral voor de laatste korrels. Om diepe krassen en vlekken te verwijderen, moet u bij de eerste schuurbeurt een hoek van ongeveer 45º over de nerf maken. Voordat u naar de volgende fijnere korrel gaat, schuurt u met de korrel om alle kruiskorrels te verwijderen.

Koop voor het schuren van geverfde oppervlakken verstoppingsbestendig schuurpapier. De verf zal langzamer opbouwen dan op standaard schuurpapier.

Voor meer tips, bekijk de onderstaande links:

https://haardhout.startmee.nl/

https://klussen.linkpaginas.nl/

https://klussen.web-directory.be/