Financiële tips

De beste hypotheek vinden, beter omgaan met je spaargeld over starten met beleggen? Wij zetten handige financiële tips voor je op een rij. Het zijn tips die je mogelijk goed kunt gebruiken, want door de aanhoudende inflatie wordt alles duurder.

Inflatie op hoogste niveau

Op het moment van schrijven (februari 2022) loopt de inflatie in Nederland op naar het hoogste niveau in bijna 40 jaar. Het gaat dan om een percentage van 6,4 procent, om precies te zijn.

De Nederlandsche Bank wist daarbij te vermelden dat de inflatie nog tot de zomer van 2023 behoorlijk in de lift zal zitten. Renteverhogingen lijken noodzakelijk om de inflatie wat te drukken, maar de Europese Centrale Bank gaat dit waarschijnlijk niet doen voor het einde van 2022.

Zorgelijke situatie

De hoge inflatie is – vanzelfsprekend – met name een probleem voor mensen met een smalle beurs. Met name de gigantisch gestegen energieprijzen zijn zorgelijk. In januari was energie maar liefst 90 procent duurder in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder.

Ook voedsel, waaronder brood en zuivel, werd fors duurder. Het bonnetje bij de supermarkt kan dus fors hogere bedragen bevatten. Verder is algemeen bekend dat wonen steeds duurder wordt. Huizenprijzen stijgen en huurtarieven rijzen de pan uit.

Gespannen situatie

De hoge inflatie heeft vanzelfsprekend meerdere oorzaken. Wat in ieder geval geen positieve bijdrage levert, is de gespannen situatie rondom Oekraïne. Mocht Rusland daadwerkelijk overgaan tot een invasie van zijn buurland, dan volgen mogelijk zware economische sancties vanuit Europa en de Verenigde Staten.

Onder meer gasprijzen en olieprijzen gaan verder stijgen bij een daadwerkelijk militair conflict.

Simpel besparen

Om te voorkomen dat hogere kosten voor veel schade in de portemonnee zorgen, is het aan te raden om nog eens goed te kijken naar uitgaven.

Simpel besparen kan al door vaker te kiezen voor huismerken, luxeproducten links te laten liggen en de verwarming een paar graden lager te zetten. Meer weten? Bekijk onderstaande links met handige tips.

https://hypotheek.startparade.nl/

https://hypotheek.vinddirect.nl/

https://hypotheken.startzoeken.nl/

https://hypotheek.rtlplaza.nl/

https://hypotheek-adviseurs.beginthier.nl/

https://drachten.linkplein.net/

https://hypotheken.tipjes.nl/

https://hypotheek.sitelinkje.nl/

https://hypotheken.pagina.nu/

https://drachten.gigago.nl/

https://hypotheekadvies.startje.com/

https://hypotheken.start-links.nl/

https://hypotheek.startsleutel.nl/

https://hypotheek.verstandig-vergelijken.nl/

https://emmen.web-directory.nl/

https://beveiliging-winkel.rtlplaza.nl/

https://hypotheektips.site-nl.nl/

https://hypotheek.zoekvinden.nl/

https://hypotheek.opzijnbest.nl/